Sockerdricksbubblor i hjärnan

Hela huvudet är fullt av sockerdricksbubblor. Du vet hur det känns när man dricker läsk, det bubblar, pirrar och sprätter över tungan, genom matstrupen hela vägen ner i magen. De är efterlängtade och välkomna de där sockerdricksbubblorna för de är ett mycket tydligt tecken på att det är en ny idé i någon form på gång. Det har varit tvärdött på hjärnkontoret sedan vi fick avslag på vår projektmedelsansökan för drygt två veckor sedan. Men nu verkar det som att kreativitetsavdelningen är tillbaka från semestern igen. Exakt vad det är för idé som är på gång vet jag inte, det brukar ge sig efter ett tag. Kanske blir det något nytt, kanske en vidareutveckling på någon tidigare idé. Vad som däremot är ganska troligt är att någon form av slöjd kommer att finnas med. Och färg. Mycket färg. Integration känns också viktigt. Och kanske förena gamla och unga på något sätt.

Sockerdricksbubblor och naturen

Jag vet nästa aldrig exakt vad det är som utlöser det här bubblet av idéer. Ibland kommer de utan någon som helst förvarning. Andra gånger dyker de upp när jag träffar andra kreativa vänner. En del när jag har spenderat mycket tid själv och fokuserat lite mer än vanligt på att vara här och nu. Våren och försommaren när allt slår ut och börjar blomma är en period när jag gärna strövar runt själv i naturen med kameran och tar bilder ur alla möjliga olika perspektiv, vinklar och avstånd. Vad jag däremot har lärt mig att känna igen är tecknen på att sockerdricksbubblet är på gång. Några eller någon vecka innan idén dyker upp brukar jag bli sanslöst disträ och kan inte tänka en enda rak tanke. Minsta lilla tanke som är kopplat till struktur blir som ett utrullat garnnystan att snurra upp igen. Jag glömmer viktiga saker även om de står uppskrivna i kalendern, glömmer att äta med blodsockersvackor och tjurighet som följd och är inte det roligaste sällskapet för någon i närheten. Som tur är har jag familj och vänner som är vana vid mina ”ruvningsperioder” och som vet vad som väntar när jag säger att något är på gång, en idé eller så. Ett sätt att få fart på ruvningsperioden och kläcka idén är att gå ut i naturen. Som tur är väntar en vandring i övermorgon. Kanske blir det den förlösande faktorn. Annars dimper idén ner när den är klar. Stressa sockerdricksbubblor fungerar inte.

sockerdricksbubbel

 

 

86/100 i bloggutmaningen Blogg 100

2 reaktioner på ”Sockerdricksbubblor i hjärnan”

Kommentarer inaktiverade.