Brickvävning så in i Norden

17 maj, Norges nationaldag och på deras folkdräkter finns det band som är tillverkade med brickvävning. Så vad passar bättre att göra en sådan dag än att stämma träff med mentor Kirsten i hennes ateljé och lära mig grunderna i brickvävning. Lite meckigt att varpa och träda brickorna men i övrigt galet roligt och farligt vanebildande. Och vilka mönster det går att göra. Mönsterälskaren i mig har hittat sin hantverkskonst, tror jag. Och så smidigt med en väv som går att ta med sig nästan överallt. Dessutom relativt enkelt att få kläm på. Återkommer imorgon med ett inlägg som beskriver brickvävning mer utförligt. Tills dess, tack Kirsten för allt du lär mig och all kunskap du delar med dig av!


Brickvävning så in i Norden är för övrigt titeln på en mycket bra och pedagogisk bok i ämnet skriven av Sonja Berlin Englund. Den är slut på förlaget men går, med lite tur, att hitta på bibliotek, loppisar, antikvariat och boklådor. Enligt min mentor så är en ny bok på gång och jag har svårt att tro att den inte blir minst lika bra som föregångaren.

 

73/100 i bloggutmaningen Blogg 100