Projektresan tuffar på

Det var längesedan det kom en uppdatering om projektresan. Ja, jag vet. Anledningen är att vi har inte hört så mycket mer om hur det går för vår ansökan. Men vi resonerar fortfarande att inga nyheter är goda nyheter. Samtidigt är det bara en dryg vecka kvar till den 15 maj, senaste datumet för när alla ska ha fått ett besked om beslutet på ansökningarna. Nio dagar till. Bara nio dagar till.

Nu har ju inte väntan hindrat oss från att fundera vidare på projektet och dess utveckling. Det pågår ständigt små projekt inom ramen för det stora. Inte minst när det kommer till att leta efter andra fonder att söka projektmedel ifrån. Det senaste vi hittade var Nordisk kulturfond. Kraven är högre i och med att det ska vara ett nordiskt samarbete men det finns inget som säger att det är omöjligt att få en ansökan beviljad.

Praktiska delar i projektresan

Förutom att leta nya fonder och skissa på projektidéer blir det flera praktiska projekt i projektet. Ni som följer bloggen vet att jag har provat att tillverka både nålbindningsnålar och spinnkrokar, de förstnämnda med lite blandat resultat. Spinnkrokarna har jag tagit upp ur linoljebadet idag och när det har absorberat den sista oljan imorgon ska jag prova att spinna med dem. Förhoppningsvis går det bättre än med sländan. Tempot är i alla fall lättare att styra över så jag har en förhoppning om ett hyfsat resultat.

På sidan 365 sakar du kan slöjda, en guldgruva för slöjdintresserade, hittade jag hur man täljer en nystpinne. Det får bli nästa lilla delprojekt. Troligen ihop med brickvävning om jag kan klura ut hur man varpar och sedan väver ett mönster. Det mesta brukar lösa sig med lite envishet, tålamod och tillgång till en bra mentor. Och en bra mentor har vi.

 

 

64/100 i bloggutmaningen Blogg 100