Produktiv eller splittrad

Efter en vecka, mer eller mindre på tomgång, kom behovet att vara produktiv som en blixt från klar himmel. Kanske har det också att göra med att jag upptäckte några potentiella distansjobb i förra veckan. Jag är mer om mer övertygad om att jag måste skapa min egen tjänst om jag ska hitta en arbetsform som fungerar för mig. Hittar jag rätt förutsättningar är jag kreativ och produktiv. Annars blir jag bara splittrad och ineffektiv.

Det är inte helt lätt att hitta en tjänst och en arbetsplats där det går att få utlopp för kreativiteten samtidigt som man styr sina tider själv och där distansarbete är möjligt under lite längre perioder.  Dessutom vill jag kunna kombinera jobbet med olika projekt, som till exempel det inkluderande slöjdprojektet vi söker projektmedel till nu. Översättare på distans kan vara ett sådant jobb. Så jag gjorde en anmälan och fick tillgång till provöversättningarna. De engelska texterna var inga problem. Den norska gick också bra. Det var bara lite huvudbry med de olika boendeformerna runt lägenheter. Ett mejl till en nordman löste det gisslet. Så fick jag den danska texten. Jag skulle översätta en artikel som handlade om mat. Och inte vilken mat som helst utan mat som serveras av kockar som äger restauranger med Guide Michelin-stjärnor. Vi pratar inte om ”pølse med brød og ristede løg” om vi säger så. Som tur är har jag en och annan vän med danskt påbrå. Så efter lite trixande och goda skratt över några av mina lite galna översättningar, var texten klar. Klickar på ”skicka in”. Ca. 30 sekunder senare plingar det till på messenger. Min danska vän Tina skriver:
Skovbund är typ spenatstuvning.
Jag skrattar gott innan jag svarar henne:
Jag skrev havskräfta på mossbädd.

Vem vet, havskräfta på mossbädd, blir kanske ett kulinariskt mästerverk. Om inte annat så lär lektören får sig ett gott skratt när han eller hon läser texten.

Produktiv skovbund
Skovbund och korv
Bild: Fru Forstad, 2011

 

47/100 i bloggutmaningen Blogg 10

2 reaktioner på ”Produktiv eller splittrad”

Kommentarer inaktiverade.