Sur i kubik

Idag har jag varit så sur att inte ens en citron har haft en chans i surhetsgrad. Inte ens mina härliga grannar och deras fluffiga och vänliga leonberger fick mig på bra humör. Känner mig som en tjurig treåring som bara vill kasta leksaker runt mig eller lägga mig ner på golvet och skrika och banka med armar och ben i golvet. Jag kanske ska prova förresten. Det fungerade dåligt när jag var tre men nu kanske det går bättre. Eller så kanske jag ska prova att äta något basiskt. Surt och basiskt neutraliserar varandra sa NO-läraren på kemilektionerna.

Sur väntan

Liten tröst är det ändå att veta vad surheten beror på. Gå och vänta på besked är inte min starka sida. Det spelar ingen roll att jag vet att jag inte kan påverka beslutet mer. Jag är lika otålig som den gylllene Kvicken, bollen med vingar som Harry Potter ska fånga i quidditch-matcherna, när den ligger instängd i sin låda. Och när jag blir så där extremt otålig blir jag också sur. Jag vill ju bara börja jobba med projektet.

sur och gyllene
Bild: Warner Bros

Min projektkollega är inte mycket bättre än vad jag är på det där med att vänta tålmodigt. Med varsitt hem fullt av ren osorterad tvätt, disk över halv diskbänken och inte helt rena golv enades vi om att prova intervallstädning. Städa ett rum eller område och sedan virka en halvtimma. Städa nästa rum eller område och sedan virka eller läsa en bok i en halvtimma. Kanske inte så effektivt men betydligt roligare resonerade vi. För några timmar sedan undrade jag hur det gick med intervallstädningen. Den här bilden kom i retur:

sur virkning
Foto: Kristina Karlsen, 2016

Och hur gick det för mig? Tja, jag är inte fullt lika sur. Tvätten är sorterad och inne i garderoben. Men jag efterlyser fortfarande självstädande golv, disk som diskar sig själv och ställer in sig i skåpen och dammtrasor som flyger runt och dammtorkar. Ring Harry P, sa projektkollegan. Så snälla Harry Potter, kan du svara, jag vill helst inte behöva skicka ett argt meddelande. De är så sura i sin framtoning.

 

44/100 i bloggutmaningen Blogg 100