Tack, ett litet stort ord

Ett tack och ett leende är två små saker som inte kostar något men som kan ge så mycket till personen som de riktas till. Det lilla ordet tack får de allra flesta att känna sig uppskattade. Ett tack kan locka fram ett leende och frigöra endorfiner i kroppen som får oss att bli mer avslappnade och må bra.

Tack och tacksamhet

Jag försöker vara noga med att alltid säga tack när jag får hjälp med något, stort som litet. En del anser att känna tacksamhet är en förutsättning för att hålla igång ett positivt flow. Några rekommenderar att man skriver ner minst tio personliga saker varje dag som man är tacksam för. (Det kan vara något så självklart som att vi lever i ett land där det finns rent vatten i kranen varje gång vi vrider på den). Genom att uppmärksamma de små självklara sakerna blir vi också mer öppna för andra saker att vara tacksam för. Jag skulle ljuga om jag skrev att jag skriver ner tio saker varje dag, men jag försöker verkligen tänka tack när någon oväntad sak eller något jag har gått och tänkt på länge dyker upp.

Den här veckan har varit fulltecknad i kalendern. Det har varit en mix av möten, hjälpa katthemmet att ta en katt till veterinären, broderi för fred och utbildning. Många tack och tacksamhet i omlopp. Nya kontakter och diskussioner om möjligheter för nuvarande och kommande projekt. Trots att det har varit stressigt och stressen har resulterat i en inte helt hälsosam trötthet, är det med tacksamhet jag sjunker ner i soffan med en kopp varm choklad. Gjord på farmors vis med kakao utblandad i en skvätt grädde och mjölk med honung. Toppad med lite chili som Vianne Rocher (gestaltad av Juliette Binoche) gör i Chocolat.  Förhoppningsvis kommer även Roux (Johnny Depp) släntrande.

Varm choklad, tack.
“FreeImages.com/Lillian Nelson.”

 

37/100 i bloggutmaningen Blogg 100

2 reaktioner på ”Tack, ett litet stort ord”

Kommentarer inaktiverade.