Budget, siffror och lite ångest

Budget. Smaka lite på ordet och låt det rulla runt i munnen. B-u-u-u-d-g-e-e-t. Börjar du associera till ditt smultronställe på jorden eller tänka på något annat trevligt. Inte? Välkommen i gänget. Jag har än så länge inte lyckats hitta charmen och glädjen med siffror och den struktur som kallas för budget. Ordet budget ger mig snarare lätt ångest. Troligen beror det på att siffror och jag aldrig har haft ett helt friktionsfritt förhållande. Det är bokstäver som är min grej och livslånga kärlek. Men det är svårt att ansöka om projektmedel utan att bifoga en budget. Då är det skönt att ha en projektkollega som tycker om och kommer överens med siffror.

Krävande budget

Vi gjorde research och budget nästan hela dagen igår. Räknade och räknade om. Hisnade över summorna, tänkte efter och insåg att det inte var så hisnande. Och hela tiden satt Jante som en envis följeslagare på axeln. Kan vi sätta upp så mycket på den posten? Nej, det är för mycket. Eller… vänta lite… hur mycket räcker ett kilo till? Ett kilo är ju inte mycket alls. Vi måste öka summan på den posten. Och så där höll vi på. Timma efter timma. På seneftermiddagen ansåg vi oss klara. I alla fall i ett knappt dygn. Tidigare ikväll ringde jag upp min projektkollega och så ändrade vi en post igen. Nu tror jag att vi är klara och har fått ihop en rimlig projektkalkyl. För säkerhets skull har jag mejlat över budgeten till en god vän och rutinerad projektledare för granskning. Bollplank är ovärderliga när man ansöker om projektmedel. Imorgon är det en sista finslipning på ansökan och sedan ska den skickas in. Senast den 15 maj ska ett beslut komma. Den väntetiden kommer vi använda till att skriva och söka mer projektmedel från andra aktörer.

28/100 i bloggutmaningen Blogg 100

En reaktion på ”Budget, siffror och lite ångest”

  1. Bollplank är alltid ovärderliga, inte bara vid projektansökan.
    Förstår hur du känner, siffror är inte min grej heller….

Kommentarer inaktiverade.