Mördande sexigt

Inget lockar läsare som en mördande rubrik. Jag tror att rubriken väckte din nyfikenhet och fick dig att klicka på länken till bloggen. Min projektkollega, Kristina, och jag har ägnat en del av dagen åt att filosofera över rubriker och vilka rubriker som lockar läsare. Diskussionen kom upp när vi började spåna på en rubrik till vår projektmedelsansökan. Vi är helt ense om att det går att locka läsare till ett blogginlägg med i princip vilket innehåll som helst, bara inlägget har en bra rubrik. Kristina provade med ett inlägg på sin blogg och ökningen av antalet läsare lät inte vänta på sig. Vårt högst ovetenskapliga filosoferande mynnade ut i att det svåra är inte att skriva en lockande rubrik eller ett blogginlägg. Det svåra är få rubrik och blogginlägg att hålla samma standard, gärna en hög sådan. Troligen hade vi fortfarande suttit och funderat på sambandet mördande rubrik och bra innehåll- vem avgör egentligen vad som är ett bra innehåll – om det inte hade varit för att deadline för ansökan nafsar oss i hälsenorna. Projekmedelsansökan har högsta prioritet den här veckan.

Mördande osexigt

Att skriva projektmedelsansökningar skulle jag nog snarare vilja säga är mördande osexigt. Det hamnar definitivt under kategorin ”bara gör”. Ekvationen ingen projektmedelsansökan – inga projektmedel är inte särskilt svår att få ihop. Ansökan ska ha en bra disposition, vara lätt att läsa och innehållet ska vara så tydligt att en person som är helt oinsatt i ämnet ska kunna förstå det. En bra rubrik kan säkert plocka pluspoäng och väcka uppmärksamhet, på ett eller annat sätt, hos mottagaren. Det beror ju helt på vem det är som läser ansökan. Arbetsnamnet på vårt projekt är än så länge ”Våga vägra fleece”. Inte direkt en rubrik som får folk att stanna upp framför löpsedeln och kasta sig över ett exemplar av tidningen. På med tänkarhatten och starta upp den kreativa högra hjärnhalvan. Det ska väl inte vara så svårt att få till en mördande sexig rubrik till ett slöjd- och kulturarvsprojekt, eller?

20/100 i bloggutmaningen Blogg 100

7 reaktioner på ”Mördande sexigt”

 1. Haha…Jag tittade inte in pga rubriken, utan pga att jag med jämna mellanrum kollar igenom alla inlägg som publiceras i gruppen – i tur och ordning 🙂

  Hursomhelst så kan man säkert locka in läsare genom en smaskig rubrik, men frågan är om dom återvänder igen om själva inlägget inte är särskilt intressant eller brister i att leva upp till förväntningarna.

  Mvh
  Anna

  1. Det är just det som är det svåra i kråksången. Att få rubrik och innehåll att komplettera varandra. Återvändande läsare är ju målsättningen. Men det är intressant att prova.

 2. Nä, nä, nä! Jag klickade mig inte in här p.g.a. rubriken! Jag kom från facebookgruppen blogg100-inläggen eftersom du gillade mitt inlägg där och så blev jag nyfiken på dig. 🙂

  Men visst är det en utmaning att skriva bra rubriker. Ungefär som att sätta en bra bildtext till ett foto. Text och bild ska komplettera varandra och inte säga samma sak. Så är det väl med rubriker till texter också.

  1. Haha, nu krossar du ju min tes. Men skönt att det inte bara är rubriken som kan locka läsare. Välkommen!

   Rubriker och rubriker som kompletterar texten är och förblir en utmaning. Bildtexter tycker jag är lite lättare.

Kommentarer inaktiverade.