Salon des refusés

Salon des refusés – en alternativ salong till Vårsalongen på Hallands konstmuseum.

Utkastet till projektmedelsansökan är färdigt och ute på remiss hos projektkollegan. Tills den är tillbaka har jag inte så mycket att göra. Det är då det passar bra att hoppa in och hjälpa till med inlämningen till en konstutställning. En alternativ sådan.

Kreativitet och inspiration

Salon des Refusés skapades för att erbjuda en utställningsmöjlighet för de konstnärer som sökte till Hallands konstförenings jurybedömda vårsalong, men blev refuserade. Och de villkoren gäller fortfarande. Ska man vara med på Salon des Refusés måste man ha sökt till Vårsalongen i Halmstad och blivit refuserad.

En utställning med refuserade konstnärer, vad deppigt kanske du tycker. Varför då? Jag har sällan stött på så mycket glada miner, skön ironi, kreativitet och fått en sådan massiv inspirationsboost under en eftermiddag. Jag har inlämnade verk i all alla möjliga material, allt från skira akvareller till färgsprakande akrylmålningar till nåltovade ullmössor med horn. Jag är tacksam för att ha fått se allt och att det finns så mycket kreativitet i världen. Att dessutom få jobba ihop med ett gäng glada pensionärer satte ytterligare guldkant på vardagen. De visade konstnärerna rätt, märkte upp verk och sprang upp och ner i trapporna med de inlämnade verken. Och det blev många vändor i trapporna för Salon des Refusés superhjältar. Och vilka superhjältar sedan.

Salon des Refusés 2016

När inlämningen för årets alternativa vårsalong stängde hade 84(!) konstnärer lämnat in sina verk. Det ska ställas i relation till Hallands konstförenings Vårsalong dit 267 stycken ansökte och av dem blev 47 stycken antagna av juryn. Siffrorna talar sitt eget språk, det behövs ett kompletterande utställningsalternativ för dem som vill visa upp sina verk.
Om en dryg vecka, på långfredagen, har Salon des refusés vernissage och utställningen pågår till söndagen den 10 april. Har du vägarna förbi Halmstad, gör ett besök på båda utställningarna, det är inte mer än 150-200 meter mellan utställningslokalerna.

 

 

Salon des Refusés

 

15/100 i bloggutmaningen Blogg 100

En reaktion på ”Salon des refusés”

Kommentarer inaktiverade.