Tystnad och nya utmaningar

Det har varit väldigt tyst på den här bloggen de senaste månaderna, jag vet. En del upplever tystnad som obehaglig och provocerande. För mig är tystnad viktigt. I stillheten som uppstår i tystnaden vilar jag och laddar upp kreativiteten. Ibland inträder tystnaden och stillheten av sig självt, ibland behöver den lite hjälp för att infinna sig.
Oavsett vilket så är det idag första dagen på årets sista månad. Inspirerad av en text av Olof Röhlander  och en utmaning från min goda vän Ia, har jag bestämt mig för att hoppa på utmaningen Blogg 24. Ia och jag tog oss, med gemensam peppning och stöttning av varandra, igenom Blogg 100 utmaningen i våras. Då gällde ett blogginlägg om dagen i 100 dagar. Ett blogginlägg om dagen i 24 dagar känns därför lite som ”ett piss i Nissan” (för att använda ett Halmstaduttryck). Så, varför nöja sig med en utmaning… det går ju att hitta fler.

Jag brukar, med glimten i ögat, säga att Facebook är källan till allt värdelöst vetande. Så varför inte se vad detta sociala mediet har att erbjuda i form av utmaningar. Några minuter senare såg listan av utmaningar, utan inbördes ordning, ut så här:

Ja jag erkänner jag är lite knäpp när det kommer till utmaningar, men alla drivs vi av olika saker.  Det går också att se det här som en utmaning i att både våga lyckas och att våga misslyckas. Om 24 dagar vet vi hur det gick.

Ja just det, jag har en utmaning till. Men den vet jag redan att jag kommer att klara av. Att se så mycket skidåkning, både alpint, längd och skidskytte, det bara går fram till mars när säsongerna är slut. Det är VM-år och fortfarande lever drömmen om att få se längdskid-VM på hemmaplan i Falun. Vilken folkfest det kommer att bli!