Lite fort och halvfel

Fort och fel inträffar lätt när stressen slår till och analytikerna i vänstra hjärnhalvan far runt som galningar och sorterar och organiserar. Har man tur blir det bara lite fort och halvfel. Som när en projektmedelsansökan ska lämnas in innan ansökningstiden går ut.

Vi korrekturläste ansökan flera gånger. Våra bollplank läste ansökan minst lika många gånger. Trots det ringer telefonen på förmiddagen idag och följande dialog uppstår efter de sedvanliga presentations- och artighetsfraserna:

– Ansökan har kommit in och den var trevlig att läsa. Det är bara ett litet problem…
Jag drar efter andan och hinner under loppet av en mikrosekund tänka, det kan inte vara avslag redan nu.
– Ja… svarar jag lite dröjande.
– Jo, det står i er ansökan att ni inte söker några pengar från Region Halland, där måste ni väl ha glömt att fylla i fältet.
Jag skrattar till samtidigt som lättnaden sprider sig som en varm ström genom kroppen.
– Ja där har jag missat att fylla i siffran, det är ju ganska dumt att skicka in en ansökan som inte ansöker om några pengar. Hur gör vi nu?
– Komplettera med beloppet och skicka in ansökan igen, så kommer den med i turerna. Och så lägger du ett mejl till mig med den kompletterade ansökan.
– Jag fixar det på direkten.

Det tog ett tag innan pulsen sjönk och jag förstod att det inte var kört med ansökan. Och jag är väldigt tacksam över att ha blivit uppringd och fått en chans att rätta till det lilla misstaget. Allting blir så mycket trevligare då.

Fort och rätt

När telefonen ringde höll jag på att förbereda ett möte med Studiefrämjandet. De förberedelserna gick fort och rätt. Jag kan verkligen rekommendera alla som söker projektmedel att samarbeta med något studieförbund. De har mycket kompetens och kan hjälpa till med mycket av det administrativa runt projektets ekonomi. Det ger mer tid till att driva projektet och göra något bra av det.

Imorgon hoppas jag på en dags lugn på projektfronten. Jag ska inte sticka under stol med att en hel del har blivit liggande och satt på vänt den sista veckan. Allt till förmån för skrivandet av en projektmedelsansökan. En skrivproduktion som, med glimten i ögat, gick lite fort och halvfel.

 

 

33/100 i bloggutmaningen Blogg 100