Allt är påhittat… eller?!?

Kreativitet – ett vitt och ibland lite svårdefinierat begrepp. Ungefär som IQ. Vad är egentligen IQ? Är det intelligens utifrån tester? Eller är absolut gehör, känsla för färg och form eller fallenhet för en eller flera idrotter intelligens? Är kreativitet en intelligens? Jag tror att det är både och. För mig är kreativitet både något som är medfött, en typ av intelligens, och något som man kan öva upp. Och kreativitet behöver absolut inte vara kopplat till design, måleri, musik eller uppfinningar. Det kan vara så mycket annat. För är det egentligen inte så att allt är påhittat… Navid Modiri, som bland annat är upphovsman till 365 saker du kan göra, föreläser om påhittighet. Känner du att din kreativitet börjar bli lite tussig i kanterna eller anser att du inte är kreativ, se den här föreläsningen. Jag är rätt säker på att du kommer ha ändrat uppfattning om påhittighet om en knapp timma.

2 reaktioner på ”Allt är påhittat… eller?!?”

  1. Fascinerande – det är spännande hur ofta vi faller i fällan att tro att vi har hittat den slutliga lösningen när den bästa finns runt hörnet, och vi inte ens förstår att vi bara behövde kika lite längre fram.

Kommentarer inaktiverade.